Achatina Achatina

Nacházíte se zde: Úvod » Druhy » Achatina Achatina

Vzhled

Achatina achatina je největší druh. Ve volné přírodě může dorůst délky až 25 cm, v zajetí však maximálně 20 cm. Ulita je tmavě žlutá až oranžová s tmavými pruhy. Noha je zpravidla tmavá.

Poznávací znak

Typickým znakem pro A. achatinu je konec nohy ve tvaru V.

Podmínky

Chov tohoto druhu je trochu náročnější. Přes den vyžaduje teplotu 25 - 30°C, v noci však o něco chladnější, 22 - 24°C. Rovněž vyžaduje vyšší vlhkost, a to 80 - 90 %.

Rozmnožování

Pohlavní dospělosti se dočkáte až ve věku dvou až tří let. V zajetí se nerozmnožují snadno, ovšem pokud budou mít vysokou vlhkost a teplotu okolo 28°C, mělo by se vám to podařit.

Vajíčka

Vajíčka mají zhruba 1 cm a v jedné snůšce jich můžete objevit 25 - 250. Mláďata podléhají vysokému riziku úhynu.

Původ

  • pobřeží západní Afriky
  • Siera Leone
  • Pobřeží slonoviny
  • Toga
  • Libérie
  • Ghana
  • Nigérie
  • Giunea
Nacházíte se zde: Úvod » Druhy » Achatina Achatina